Home / Content Management 

Content Management

 

 

Met Ace Vision BV als partner bent u verzekerd van solide en stabiele hardware, maar deze installaties leiden alleen tot visuele hoogtepunten met de juiste invulling van de content. Vidiled levert diverse gebruiksvriendelijke systemen waarmee u dit eenvoudig kunt managen, zodat uw video’s, animaties, teksten en afbeeldingen van het scherm af zullen spatten…

Systemen
Afhankelijk van uw visuele wensen wordt het ideale content management systeem samengesteld. Of het project nu betrekking heeft op een winkelcentrum, stadion, sportschool of kantine, wij bieden een gepaste oplossing. Zo kan een veelvoud van verschillende type displays, waaronder led, lcd en plasma met uiteenlopende afmetingen zonder probleem worden geïntegreerd in één systeem.

 Remote control
Bij de meeste systemen is het ook geen enkel probleem om uw displays remote aan te sturen. Zo kunt u vanaf elke gewenste locatie met internetverbinding uw content beheren. Het is ook mogelijk om de displays te koppelen aan een mediaplatform. Zo kunnen boodschappen worden getransporteerd via een UMTS netwerk naar alle schermen die bij dit platform zijn aangesloten en is het mogelijk uw schermen beschikbaar te stellen voor uitingen van derden.

Er zijn verschillende wijze waarop de juiste signalen kunnen worden overgebracht op de gewenste schermen. De meest voorkomende type aansturingen zijn via een dvd-speler, mediaplayer, pc of netwerk. Op deze vormen wordt hieronder dieper op in gegaan: 

DVD-speler
De eenvoudigste manier om uw uitingen op een scherm te vertonen is via een dvd-speler. Alle gewenste content wordt op een dvd gebrand en afgespeeld met een dvd-speler. Deze wordt of direct verbonden met het scherm of in geval van een led scherm vaak met tussenkomst van een video switch, zodat de beelden de juiste verhoudingen krijgen.

Dit eenvoudige systeem brengt lage kosten met zich mee. Een nadeel is echter wel dat de content niet flexibel te managen is.

 Mediaplayer
Een andere simpele oplossing is het gebruik van een mediaplayer. Hierop kunt u alle bestanden laden die u graag wilt afspelen. In de meeste gevallen wordt dit gedaan met behulp van een laptop. Verderop kunt u lezen dat dit zelfs over het netwerk kan worden gedaan.

Een mediaplayer is eenvoudig te gebruiken en niet zo duur om aan te schaffen. U dient echter wel de beschikking te hebben over een laptop of ander hulpmiddel om de bestanden te laden.

 PC
Een andere mogelijke oplossing is het gebruik van een PC met speciale software. Met de PC kan precies worden ingesteld wat er weergegeven dient te worden.

Ook hier geldt dat de instapkosten redelijk laag zijn. Met behulp van de PC bent u in staat op zeer flexibele wijze de content te managen.

 Netwerk
Een meer geavanceerde oplossing is aansturen van displays over het netwerk. Hierbij wordt elk scherm voorzien van een speciale player en pc, die in verbinding staan met het netwerk. Wanneer het project betrekking heeft op meerdere schermen op verschillende locaties, wordt op een centraal punt een publisher geïnstalleerd. Deze kan worden aangestuurd met behulp van een computer waarbij elk scherm afzonderlijk van de juiste content kan worden voorzien. Het geheel kan ook draadloos worden gemaakt. In dat geval zal bij ieder scherm een (draadloze) modem worden geplaatst.

Voordeel van een dergelijk systeem is dat er eigenlijk onbeperkte mogelijkheden ontstaan om vanuit een centraal punt alle gewenste schermen met de gewenste content te laden. Op deze wijze is het mogelijk van te voren alle uitingen voor te programmeren, maar ook elk gewenst moment aan te passen. Zo kunt u adequaat inspelen op actuele gebeurtenissen. Verder zult u een Content Management Systeem (CMS) als deze door een professioneel bedrijf als Ace Vision BV of onze collega leveranciers aan moeten laten leggen. In combinatie met de benodigde apparatuur is het systeem vrij prijzig in de aanschaf.